Thuis snoezelen

Snoezelen aan huis met snoezel- en spelkoffers

Snoezelen is enerzijds actief op ontdekkingstocht gaan door te SNuffelen (actief spelen met glitterstaven, kijken in een vervormende spiegel, voelen aan prikkelballen, …). Anderzijds kan je bij het snoezelen ook gezellig weg dOEZELEN (rust vinden tussen geurende knuffels, relaxeren met een knisperdeken, …).
Snoezelen kan bijdragen tot het verhogen van het welbevinden: men leert vanuit een veilige omgeving de wereld te verkennen, het laat innerlijke rust en kalmte ervaren, men wordt zich bewust van het eigen lichaam en eigen lichaamsgrenzen, het stimuleert de ontwikkeling van zelfvertrouwen en weerbaarheid, …

Je kan, door middel van snoezel- en spelkoffers ook bij je thuis snoezelen. De snoezelkoffer bevat een tentje dat ingericht kan worden als geborgen snoezelruimte. Verder vind je een projector met mooie beelden, snoezelmuziek, geurende eendjes, prikkelende balletjes, rinkelende belletjes en zoveel meer in de koffer. Verschillende spelletjes (bvb. Hondje Waf, Bob de Bouwer, Winnie De Poeh Memo) zitten in de spelkoffer.

Beide koffers worden op drie plaatsen in Vlaams-Brabant ontleend:

Reservatie van de koffers is noodzakelijk.

Prijs:
KVG-lid: 5 € per week en een waarborg van 50 €.
Anderen: 25 € per week en een waarborg van 50 €.
Folders van de snoezelkoffers kunnen aangevraagd worden.